Total Media News

Festivalul de film documentar ONE WORLD ROMANIA PDF Imprimare
Luni, 09 Februarie 2015 16:48

 

                                               

      ONE WORLD ROMANIA este unul dintre puţinele festivaluri de film documentar din România şi singurul dedicat drepturilor omului.

    ONE WORLD a început în 1999 la Praga – la iniţiativa lui Václav Havel – şi s-a extins apoi în mai multe oraşe din întreaga lume. În România, festivalul este organizat anual, începând din 2008, de Asociaţia One World Romania în colaborare cu Centrul Ceh.

     Festivalul are ca scop sensibilizarea publicului românesc față de un număr de probleme acute locale și globale, precum și inițierea unor dezbateri necesare la nivelul societății prin intermediul unor filme documentare multi-premiate în spațiul internațional, filme creative și non-didactice.
       Un aspect important al misiunii ONE WORLD ROMANIA este includerea în aceste dezbateri a vocilor celor tineri. În acest scop, One World Romania a inițiat un juriu de liceeni care va decide filmul câștigator al Premiului Special. Pentru că edițiile anterioare au mers bine, am decis să continuăm și la ediția a 8-a, în martie 2015.

 

 

Pentru a-și exprima dorinta de a participa în juriu, toți elevii înscriși în clasele IX-XII în licee din București sunt invitați să trimită pe adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , până la data de 25 februarie 2015, un text de maximum 500 de cuvinte în care să comenteze, sub forma unui eseu liber, ideea de patrimoniu, răspunzând la una sau mai multe dintre următoarele întrebări:

JURIUL LICEENILOR la ONE WORLD ROMANIA
– festival internațional de film documentar dedicat drepturilor omului -
București, 16– 22 martie 2015
Scrie un eseu de maxim 500 de cuvinte pe tema „Patrimoniul este şi al meu?” și te invităm în juriul liceenilor la Festivalul One World România! Ai ocazia să vezi în premieră cele mai noi filme documentare, să discuți cu regizorii, să votezi pentru cel mai bun film și să înmânezi premiul câștigătorului la festivitatea de închidere. Pentru mai multe detalii, te rog să citești această scrisoare, cu atenție, până la capăt.
x x x

          Precizări
- Suntem interesați de eseuri originale in care vă exercitaţi libertatea de opinie şi de expresie. Încercați să fiti cat mai specifici si să evitati cliseele. Vă rugăm să atașați, în același document cu eseul, un paragraf separat despre relația dvs. cu filmul documentar și despre motivul pentru care sunteți interesați să faceti parte din juriu.
- Asociaţia One World România va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele câştigătorilor vor fi anunţate până la data de 3 martie 2015.
- Pentru acţiunea „JURIUL LICEENILOR”, participarea elevilor în juriu în perioada 16-22 martie se va face cu acordul şcolilor implicate.
- Asociatia One World Romania va putea publica integral sau parţial textele trimise pentru alegerea juriului. Numele participanţilor nu va fi menţionat decât cu acordul acestora.
- Liceenii ce vor face parte din juriu vor trebui să vizioneze şi să dezbată filmele propuse de organizatori pentru premiu (circa 10-12 filme) în perioada 16-22 martie 2015.
- Membrii juriului vor înmâna premiul pe data de 22 martie 2015. La festivitatea de premiere, membrii juriului vor trebui să prezinte o scurtă motivaţie scrisă a acordării premiului.
Petra Dobruská

 

 

 

 

Tel: 0732.429.826, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Film Festivalul de film documentar ONE WORLD ROMANIA