Total Media News

OSIM - modificare procedura inregistrare marci PDF Imprimare
Miercuri, 18 Decembrie 2013 16:52
Index articol
OSIM - modificare procedura inregistrare marci
Pagina 2
Toate paginile

     A  devenit obligatoriu ca înaintea depunerii unei noi cereri pentru o marcă înregistrată să se verifice dacă anterior există înregistrată o marcă identică sau cvasisimilară pentru aceleași  clase NISA.

                                                          

    Cercetarea  poate fi făcută gratuit în bazelede dateexistente, inclusiv pe   www.inregistrare-marci.ro.

    Deși  în legislaţia actuală în vigoare pe teritoriul României, Legea nr. 84 / 1998, republicată şi Hotărârea nr. 1134 / 2010 pentru aprobarea  Regulamentului de aplicare a Legii Mărcilor,această procedură nu este prevazută expres, prin Instrucţiunea  OSIM de Serviciu nr. 5 Privind procedura de examinare în cadrul Serviciului Mărci / Indicaţii Geografice ea este aplicată la examinarea preliminară. 

   Prin această procedură suplimentară se dorește alinierea la procedura comunitară a Oficiului de Mărci European (OHIM) care, la acest moment, efectuează cercetări preliminare în  rândul mărcilor comunitare înregistrate / în curs deînregistrare.

Dacă  în urma cercetării de anterioritate se identifică mărci identice sau cvasisimilare Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci va transmite avize de refuz/notificări către solicitanţii mărcilor şi titularii mărcilor anterioare. Această modificare este rezultatul emiterii de către OSIM a instrucţiunii de Serviciu nr. 5  privind procedura de examinare în cadrul Serviciului Mărci /Indicaţii Geografice. 



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Legislatie OSIM - modificare procedura inregistrare marci