Total Media News

Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Octombrie 2011 16:18

    Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în GROW - programul educațional inovativ deșfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC si Școala de Valori programul GROW a ajuns deja la a 6-a ediție.

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a X-a, organizatorii GROW propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile GROW se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

Liceenii se pot înscrie pentru edița Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro începand cu data de 19 septembrie, dar nu mai târziu de 28 octombrie. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze.

În cadrul GROW participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice. 

Pentru toamna aceasta, temele explorate în GROW sunt:

 

Proactivity skills (Proactivitate) -  "Cum să acționezi chiar acum! "Presentation skills (Abilități de prezentare)- "Acesta sunt EU" - "Cum să te prezinți în fața unei mulțimi"Public Speaking (Abilității de prezentare în public) -  "Cum să realizezi un discurs convingător"Personal Awareness (Conștiința de sine) - " Cine sunt eu?" – participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor Personal effectiveness I (Eficiența personala I) - "Cum să îți organizezi timpul și spațiul"Personal effectiveness II (Eficiența personala II) -  "Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă"Project management skills (Abilității de management al proiectelor) -  "Cum să conduci un proiect" – participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultateRomanian values (Valori românești)"Care e influența moștenirii culturale și cum se încadreaza în ansamblul țărilor UE"

 

   Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul GROW au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiți de 110 studenți internaționali.

În cadrul ediției GROW 0.9, peste 900 de participanți de clasa a 9-a și-au descoperit punctele forte și slăbiciunile, au descoperit munca în echipa, ce înseamnă managementul de proiect și au înțeles specificul valorilor românești.

 

      alt

Echipa GROW București, formată din tineri extrem de motivați și activi, a început o campanie de promovare a proiectului în care vor vizita un număr de licee din Capitală. Elevii vor putea interacționa cu echipa organizatoare, vor putea pune întrebări și se vor putea informa despre curicula evenimentului.

 

 

De asemenea echipa Grow București va aduce 4 studenți internaționali din India, Estonia, Portugalia și încă o țară surpriză a cărei identitate o vor dezvălui pe parcursul perioadei de promovare.

GROW 1.0 se bucură de sprijinul BRD - Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst, Tymbark, Zentiva, Senior Interactive precum și de suportul partenerilor media: Adevarul, Stiință și Tehnica, Media Image, White Image, Toți Pentru Unu, Studentie.ro, Calificativ.ro.

Despre AIESEC Bucuresti

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentală moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorării potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni