Total Media News

Competiţia mondială "The Drivers’ Fuel Challenge" PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Octombrie 2011 16:06
            The Drivers’ Fuel Challenge este o competiţie organizată de Volvo Trucks la nivel mondial şi este dedicată şoferilor profesionişti. Scopul competiţiei este identificarea şoferului care conduce cât mai economic posibil. Un stil eficient de condus contribuie semnficativ atât la reducerea cheltuielilor legate de consumul de combustibil cât şi a emisiilor poluante. Pe data de 22 octombrie, o parte dintre cei mai buni şoferi, experti în a conduce eficient, se vor întâlni în cadrul finalei competiţiei, la Volvo Demo Center din Göteborg, Suedia.

"Am constatat un entuziasm considerabil din partea ţărilor participante la competiţie, ceea ce confirmă că există un interes deosebit pentru un condus economic şi, de asemenea, că această competiţie oferă rezultate concrete privind creşterea eficienţei consumului şi reducerea emisiilor, afirmă Staffan Jufors, preşedinte şi CEO al Volvo Trucks.

 

      alt

Peste 3.600 de şoferi au participat la etapele de calificare ale competiţiei, din 15 ţări europene şi cinci asiatice. Învingătorii diverselor etape naţionale îşi vor pune la încercare abilităţile în marea finală de la Göteborg.

Volvo Trucks s-a preocupat dintotdeauna foarte intens de problemele de mediu, această preocupare constituind una dintre valorile fundamentale ale companiei. În acest sens, dezvoltarea tehnologiilor şi serviciilor care contribuie la diminuarea emisiilor poluante şi la creşterea eficienţei consumului este de mult în fruntea listei de priorităţi ale companiei. Cu produse precum transmisia I-Shift şi servicii precum Dynafleet, un sistem de management online al flotelor, Volvo Trucks a demonstrat cu abilitate că reprezintă o alegere excelentă în domenii precum protecţia mediului şi optimizarea consumului de combustibil. Totuşi, nu contează cât de avansată este tehnologia camionului; şoferul încă este factorul-cheie atunci când se are in vedere un transport eficient.

 "Şoferul este factorul decisiv când vorbim de reducerea emisiilor şi, de aceea, dorim să încurajăm şoferii profesionişti să adopte un stil de condus eficient. Un şofer priceput poate reduce consumul de combustibil cu 5 până la 10 procente, ceea ce diminuează nu numai emisiile de dioxid de carbon, dar şi costurile transportului," explică Staffan Jufors.

 Învingătorul competiţiei Drivers' Fuel Challenge se va bucura împreună cu un invitat personal de o experienţă Volvo de neuitat; o vacanţă în valoare de aproximativ 15.000 USD. Competiţia este prima de acest gen desfăşurată la scară mondială iar intenţia este de a deveni un eveniment periodic.

Regulile competiţiei:

- Participanţii vor conduce un camion Volvo FH 4x2T cu volan pe stânga, de 460 CP, transmisie I-Shift şi semiremorcă.

- Utilizarea frânei de motor şi a schimbătorului de viteze I-Shift este la latitudinea şoferului. Alte echipamente precum aerul condiţionat nu trebuie atinse.

- Utilizarea ştergătoarelor de parbriz, oglinzilor încălzite şi a altor echipamente, depind de starea vremii.

- Condusul camionului trebuie efectuat cu maximă grijă pentru siguranţă, iar utilizarea echipamentelor de mai sus este autorizată de supraveghetorul competiţiei.

- Telefoanele mobile nu sunt admise în cabină pe durata competiţiei.
- Centurile de siguranţă sunt permanent obligatorii, iar toţi participanţii trebuie să efectueze un test de alcoolemie înaintea urcării la volan.

- Consumul de carburant va fi măsurat cu ajutorul sistemului Dynafleet.


Participanţii finalei din Göteborg: 

Polonia:                            Marek Jastrzębski

Marea Britanie:                James Whitmore

Suedia:                             Patrik Doshé

Danemarca:                      Bo Sørensen

Finlanda:                          Harri Siikaluoma

Spania:                             Enrique Sanchez Parrondo

Turcia:                             Burhan Üregül

Rusia:                               Alexander Grakov

Israel:                               Ayub Alkrnawi

România:                         Ioan David

Ucraina:                           Andrey Karpinskiy

Bulgaria:                          Petko Vassilev

China:                              PENG Chunlei

Coreea de Sud:                 HAN HoGyun

Malaysia:                         Adnan LAILI
Tailanda:                          Somchai POOKLANG

Taiwan:                             FAN Chenlung

 

** sursa  :Volvo Trucks Romania

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Auto Competiţia mondială "The Drivers’ Fuel Challenge"