Total Media News

Ultimele sitiri

Stiri premium
Marea Unire PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Decembrie 2023 08:54

                              undefined

   Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiași stat național, România. Etape preliminare au fost Unirea Principatelor Române din 1859 și dobândirea independenței în urma războiului din 1877-1878, pe fondul renașterii naționale a românilor în parcursul secolului al XIX-lea.

   Unirea [Rusiei cu România|Basarabiei]], a Bucovinei și, în cele din urmă, a Transilvaniei cu Regatul României (așa-zisul Vechi Regat) a dus la constituirea României Mari. Ea a fost scopul intrării României în Primul Război Mondial de partea Antantei și a fost favorizată de mai mulți factori istorici:

  
Citeşte mai mult...
 
Expozitii
În așteptarea Crăciunului PDF Imprimare Email
Joi, 30 Noiembrie 2023 11:54

                     

   Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă așteaptă în luna Sărbătorilor de Iarnă la atelierele creative „În așteptarea Crăciunului”, ediția a II-a. Dacă anul trecut ne-am întâlnit online, anul acesta vă dăm întâlnire la Muzeu, în Sala Atelier, vineri, pe 23 decembrie între orele 11.00 – 12.30 și 15.00 – 16.30.

   Vă propunem să meșterim ornamente și obiecte de decor cu care vă puteți personaliza camera și bradul de Crăciun, sau care pot deveni cadouri pentru cei dragi. În amosferă de cântec și voie bună vom experimenta materiale, forme și culori, vom tăia, vom lipi, vom decupa și ne vom exprima creativitatea și îndemânarea pentru crearea unor frumoase amintiri.

   Vom realiza o coroniță de Crăciun folosind materiale naturale și refolosibile (carton, paste, scoici și frunze de diferite forme și dimensiuni), două globuri pictate și decorate cu măiestrie de participanți și un frumos aranjament pentru masa de Crăciun.  Decorațiunile vor fi luate acasă de participanți la finalul atelierului.

Cât timp mâinile dibace vor lucra, ne vom aminti și despre pregătirile de iarnă ale unor animale dragi tuturor.

Indiferent de abilitățile artistice și practice, copiii cu vârste cuprinse între 6 – 11 ani sunt invitați să intre în atmosfera de pregătiri „În așteptarea Crăciunului” !

Când?

Atelierele se desfășoară vineri, 23 decembrie 2022, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, după cum urmează:

 • Grupa nr. 1 – între orele 11.00-12.30;
 • Grupa nr. 2 – între orele 15:00 – 16:30.

 Grupa de vârstă

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

 Taxa de participare este de 60 lei/participant sau 100 lei/2 frați.

 

  Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a 15 locuri/grupă.

*

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Pachetul Grijă Completă - CEC Bank PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Noiembrie 2023 17:03

  

                                   Acasă

 Cu pachetul  de cont bancar Grijă completă beneficiezi de:

 • Toate serviciile incluse pentru operațiunile de zi cu zi: cont curent, card de debit, Internet Banking, Mobile Banking și Info SMS card fără comisioane de administrare suplimentare
 • ZERO comision la retragerile de la ATM-uri (CEC Bank, alte bănci din România și Uniunea Europeană)**
 • Dobândă de 6,50% pe an, mai mare decât dobânda standard, la depozitul în lei cu depuneri ulterioare inclus în pachet
 • ZERO comision la plățile intrabancare și interbancare în lei efectuate prin Mobile/Internet Banking
 • ZERO comision lunar de administrare dacă ai încasări lunare reprezentând venituri mai mari decât salariul minim net pe economie, altfel comisionul este 8,9 lei/lună.*

 

** Unele ATM-uri sau POS-uri ale băncilor din străinătate percep comision. Verificați ecranele ATM-ului sau POS-ului înainte de a aproba retragerile.

 

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Indicatori monetari – octombrie 2023 PDF Imprimare Email
Luni, 27 Noiembrie 2023 11:57

                                BNR invită publicul la


   Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârșitul lunii octombrie 2023 un sold de 640 861,4 milioane lei. Aceasta a crescut cu 0,02 la sută (-0,6 la sută în termeni reali1) față de luna septembrie 2023, iar în raport cu octombrie 2022 s-a majorat cu 10,3 la sută (2,1 la sută în termeni reali).

...................

 

Citeşte mai mult...
 
Timp liber
Dizabilitate și incluziune în mediul universitar. Acceptare, înțelegere, comunicare PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Noiembrie 2023 12:19

dizabilitate-i-incluziune-59ebb_full 

 

    " Întrebată odată care ar fi primul semn al civilizației în cultura umană, antropologul Margaret Mead a răspuns că întâiul semn este un femur fracturat, care s-a vindecat. Mead a explicat că în lumea animală, dacă se rupe piciorul, mori. Nu mai poți fugi ca să te aperi, nu te poți deplasa ca să obții hrană sau ca să bei apă. Devii o pradă sigură pentru celelalte animale sănătoase. Nici un animal nu supraviețuiește suficient de mult timp, pentru ca femurul să se poată vindeca. Un femur vindecat este semnul că altcineva a avut grijă de cel care se află în nevoie până acesta s-a vindecat și a putut să-și reia viața în mod independent. Civilizația umană începe acolo unde empatia celorlalți îi ajută pe cei care se află în mare dificultate. Suntem în cea mai mare măsură umani atunci când îi ajutăm pe ceilalți, fără să așteptăm în mod necesar ceva la schimb.

   Cartea Dizabilitate și incluziune în mediul universitar. Acceptare, înțelegere, comunicare, alcătuită de Mihaela Rusu, este primul volum în limba română, scris de cercetători români, care explorează în adâncime, tema atât de actuală și dureroasă, adesea, a acceptării și incluziunii în mediul social a celor care au nevoi speciale și sunt percepuți ca fiind atipici. Meritul coordonatoarei volumului și al autorilor studiilor este deosebit, deschizător de căi de gândire și inspirator de optimism pentru o schimbare necesară, profundă, de mentalitate și atitudini în școlile și universitățile din România."

  Comandă online Dizabilitate şi incluziune în mediul universitar : acceptare, înţelegere, comunicare la 42,90 lei scrisă de Mihaela Rusu, tiparită la editura Academiei Romane în anul 2023.

  Cartea poate fi livrată în circa 15 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.-

https://www.magazinul-de-carte.ro/carte/59ebb/dizabilitate-%C5%9Fi-incluziune-%C3%AEn-mediul-universitar-acceptare-%C3%AEn%C5%A3elegere-comunicare-mihaela

 

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Rapid are un nou magazin în Gara de Nord PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Noiembrie 2023 11:38

     

                      

    Începând din data de 23 noiembrie 2023, Rapid are două magazine fizice dedicate suporterilor.

    Pe lângă magazinul de la stadionul Giulești, s-a deschis acum și shopul din Gara de Nord, intrarea dinspre coloane, acolo unde iubitorii Rapidului pot găsi numeroase produse alb-vișinii.

Deschiderea magazinului din Gară a avut loc în prezența unui număr mare de rapidiști, președintele Daniel Niculae, membri ai staff-ului, jucători actuali, foști jucători importanți, suporteri… Toți au vrut să participe la redeschiderea unui simbol al Rapidului, după mai bine de 30 de ani.

Programul magazinului din Gara de Nord este următorul:

 • Luni: 10:00 – 18:00 
 • Marți: 10:00 – 18:00
 • Miercuri: 10:00 – 18:00 
 • Joi: 10:00 – 18:00 
 • Vineri: 10:00 – 18:00
 • Sâmbătă: închis
 • Duminică: închis 

Atât în magazinul de la stadionul Giulești, cât și în cel de la Gara de Nord, dar și ONLINE, puteți găsi foarte multe produse cu însemnele Rapidului. Echipamente oficiale Kappa, tricouri, geci, treninguri, hanorace, eșarfe, fulare, căni, genți, șepci, dar și multe alte produse sunt disponibile pentru suporterii rapidiști.

 

*

Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 926

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home