Total Media News

International
Iran May Have Downed Passenger Plane Killing 176 People, PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020 09:17

            

        

                 Iran plane crash: All the latest updates

     U.S. officials believe that Iran shot down a Ukraine International Airlines passenger plane on Wednesday, according to CBS News, the Associated Press and multiple other news outlets citing anonymous government sources.

Canadian Prime Minister Justin Trudeau and British Prime Minister Boris Johnson supported the assessment, saying evidence indicates an Iranian surface-to-air missile downed the plane. He added that striking the plane may have been unintentional, and said it was too early to draw conclusions.

 

The Kyiv-bound plane crashed shortly after taking off from Tehran’s airport, killing all 176 people on board. The disaster took place early Wednesday morning, hours after Iran launched a series of missiles at Iraqi bases housing U.S. troops as a retaliation for the U.S. killing of top Iranian Gen. Qassem Soleimani.

 

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de iarana
Cupa Mondială - Sărituri cu Schiurile - Feminin PDF Imprimare Email
Joi, 09 Ianuarie 2020 14:12
                Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

    Mai puțin de trei săptămâni au mai rămas până la primul mare eveniment al anului: Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile.

    Ca în fiecare an, INTRAREA LIBERĂ. Vă așteptăm cu drag.PROGRAM:Vineri 24.01.2020
12.00 Antrenamentul oficial
14.00 Runda de calificăriSâmbătă 25.01.2020
13.00 Săritura de probă
14.00 Manșa I
urmată de: Manșa finală
după care: Festivitatea de premiereDuminică 26.01.2020
12.30 Runda de calificări
14.00 Manșa I
urmată de: Manșa finală
după care: Festivitatea de premiere

*

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Pensii - Pilonul II de pensii PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 13:32

                              Despre   Pensii

    O  intrebare  teoretica  :  daca  aceste  fonduri  de  pensii  private  sunt administrate  de  firme / companii  private  pot  da FALIMENT ??

    O  intrebare  practica  :  daca  Dnul   Ludovic Orban, a declarat vineri, la Arad, că partidul pe care îl conduce susţine creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii la 6%  de  la  3,75%  cit  este  in  prezent  CINE   /De  unde se  va plati diferenta  de  2,25 %  ??....................Va  creste   CASSul  ?

                              bani_aruncati

  " În contextul unui fenomen tot mai accentuat de îmbătrânire a populaţiei care pune presiune din ce în ce mai mare asupra mecanismelor de protecţie socială, gestionarea sistemului public de pensii a reprezentat o provocare pentru toate statele lumii, inclusiv pentru cele dezvoltate economic, cu sisteme de securitate socială de tradiţie.

   Astfel, atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, s-a ridicat problema reformării acestor sisteme pentru a asigura sustenabilitatea schemelor publice de pensii, în vederea creşterii calităţii vieţii pensionarilor, mai apropiată de cea din perioada activă, prin introducerea şi implementarea în cadrul sistemului de asigurări sociale a  două componente noi, una obligatorie, cealaltă facultativă, ambele administrate de către companii private.

CE ÎNSEAMNĂ REFORMA PENSIILOR?
• REFORMA pensiilor înseamnă extinderea bazelor sistemului de pensii prin adăugarea a încă două surse de pensie (Pilonul II şi Pilonul III), suplimentar la pensia publică de stat (Pilonul I).
• PILONUL II este denumirea dată sistemului de pensii administrate privat, cu contribuţii definite, obligatorii pentru persoanele de până în 35 ani şi opţionale pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.
• PILONUL III este denumirea dată sistemului de pensii facultative, administrate de companii private, sistem bazat pe conturi individuale şi aderare facultativă.

 

PILONUL II PROGRES
Un sistem de pensii echilibrat va duce la:• Eliminarea presiunii asupra bugetului asigurărilor sociale, de stat;
• Stimularea creşterii economice prin investirea sumelor acumulate în fondurile de pensii private;
• Dezvoltare pieţei de capital. Activele fondurilor de pensii private pot sprijini atât dezvoltarea pieţei de capital, cât şi dezvoltarea proiectelor de investiţii lansate de stat sau de mediul privat, prin pârghiile oferite de piaţa de capital.

SCOP

Scopul sistemului fondurilor de pensii administrate privat (obligatorii) este asigurarea unei pensii private, care suplimentează pensia acordată de sistemul public, pe baza colectării şi investirii de către companii private specializate, în interesul participanţilor, a unei părţi din contribuţia individuală de asigurări sociale.

DREPTURI şi AVANTAJE

Contribuţiile la fondurile de pensii private sunt nominale şi, imediat după ce sunt virate în contul salariatului, devin proprietatea acestuia.
Până la pensionare, banii strânşi în contul fondului de pensii ales vor fi investiţi, prudenţial, de către o companie specializată, autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul Sistemului de Pensii Private. Puteţi să beneficiaţi de transferarea drepturilor dacă vă schimbaţi locul de muncă, domiciliul sau reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European. De asemenea, puteţi verifica activul personal în orice moment. Activele strânse în contul de pensie privată pot fi moştenite.

După pensionare aveţi dreptul:

  • să utilizaţi activul personal pentru plata pensiei private;
  • să vă primiţi pensia privată într-o rată unică sau eşalonată.

 ÎMBUNĂTĂŢIRE

Spre deosebire de sistemul de stat (Pilonul I), bazat pe solidaritatea între generaţii, de tip “pay as you go” (angajaţii plătesc acum pentru pensionarii de acum), unde nu există conturi individuale, iar banii sunt plătiţi imediat pensionarilor actuali, fără a se face plasamente financiare, fondurile de pensii administrate privat sunt constituite prin contribuţiile individuale ale participanţilor, fiind administrate de către societăţi private.

Sistemul privat de pensii propune ca banii participanţilor să fie investiţi pe termen lung şi nu cheltuiţi imediat, iar participanţii au drept de proprietate asupra contului personal în care li se strâng banii de pensie.
Statul român a introdus în 2007 sistemul de pensii private, după un model testat şi recomandat de Banca Mondială.
Primele contribuţii la fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au fost colectate în luna mai 2007. 17 septembrie 2007 a marcat startul perioadei de aderare la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II).

CONTRIBUŢII
Sistemul pensiilor administrate privat este reglementat în România prin Legea nr. 411/2004. Aceasta prevede că angajaţii care contribuie la sistemul public de pensii şi care au vârsta până în 35 de ani sunt obligaţi să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce angajaţii cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani pot opta să adere la un astfel de fond.
În prezent, fiecare angajat plăteşte o contribuţie de asigurări sociale (CAS) echivalentă cu 25% din salariul brut.  
Contribuţia la un fond de pensii private nu instituie obligaţii financiare suplimentare pentru participanţi, ci este o parte din contribuţia individuală datorată la sistemul public de pensii. În prezent, cota transferată este de 3,75% (2019).

Optând pentru o pensie privată, o parte din această contribuţie va fi redirecţionată către contul individual deschis în numele fiecărui participant la fondul de pensii private ales.

Persoanele care au cotizat cel puțin cinci ani la Pilonul II pot, începând cu martie 2019, să ceară încetarea plății contribuțiilor la acest sistem. Cererea de retragere se face către administratorul fondului de pensii, iar solicitarea își va face efectul începând cu contribuțiile aferente lunii în care a fost depusă.

 ATENŢIE ANGAJATORI!

  • Neachitarea de către angajator a obligațiilor de plată reprezentând contribuții de asigurări sociale constituie contravenție și se pedepsește cu amendă.
  • Lunar, până cel târziu la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care au fost depuse declaraţiile nominale, CNPAS (Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale) transmite către ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) informaţii privind declaraţiile nominale ale angajatorilor şi viramentele efectuate către fondurile de pensii private.
  • Mai departe, ANAF, prin organele fiscale subordonate, va coordona activitatea de identificare a situaţiilor în care angajatorii nu au respectat prevederile legale privind declararea şi plata contribuţiilor de asigurări sociale, dispunând măsurile sancţionatorii prevăzute de lege.
  • Corectitudinea angajatorilor este de maximă importanţă pentru buna funcţionare a sistemului de pensii private – pensii obligatorii şi pensii facultative. Angajatorii sunt obligaţi prin lege să depună la timp declaraţiile privind contribuţiile angajaţilor pentru pensiile administrate privat (Pilonul II).
  • Mai mult, un angajator este obligat să accepte virarea contribuţiilor în sistemul pensiilor facultative, în cazul în care angajaţii săi solicită acest lucru.

 

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sport
Prezentarea Echipei Olimpice a Romaniei, care va participa JOT de la Lausanne PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 09:47

 

             Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

 

    

                   35 de sportivi vor reprezenta România la JOT Lausanne 2020

    La prezentarea oficiala gazduita de Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, George Boroi, secretarul general al COSR, membrii ai Comitetului Executiv al COSR, personalitati ale vietii sportive romanesti, prezenti la festivitate, i-au incurajat, le-au urat succes si i-au indemnat pe toti reprezentantii Romaniei la cea mai importanta competitie olimpica a tinerilor din intreaga lume, sa aiba incredere in propriile forte si sa lupte pentru a se autodepasi.

   

   La cea de-a treia ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Lausanne, în Elveția, în perioada 9 – 22 ianuarie 2020, 35 de sportivi vor reprezenta România în întrecerile de biatlon, bob, hochei pe gheață, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond și snowboarding, zece dintre cele 16 discipline sportive la care se concurează.Cei 35 de sportivi români și antrenorii care îi însoțesc:

Biatlon – 6 sportivi (3 fete și 3 băieți): Andrea Csutak, Blanka Borbély, Zsülett Demian, Marian Gabriel Folea, Zalán Kovács, Nicolae Dan Gîrbacea; antrenori Daniel Mazilu, Sorin Gîrbacea, Tudor Gîrbacea, Szilard Marton;

Bob – 3 sportivi (2 fete și 1 băiat): Georgeta Popescu, Maria Antonia Sârbu, Andrei Robert Nica; antrenori - Cezar Georgian Popescu, Silviu Dan Scurtu;

Hochei pe gheață – 3 sportivi
(2 fete și 1 băiat): Emilia Munteanu, Sonia Iris David, Csongor Antal; antrenori - Előd Gergely Antal;

Patinaj viteză – 2 sportive: Ramona Elena Ionel, Ilka Füzesy; antrenor Bogdan Adrian Stănescu, Marius Băcilă;

 

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Noi norme UE privind protecția consumatorilor- modificări importante în comerțul online PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Ianuarie 2020 09:12

 

                                          banuti

     „Noile norme vor spori protecția consumatorilor în lumea digitală, protecție pe care o merită cu prisosință. De asemenea, UE spune ,,NU” produselor vândute ca fiind identice cu cele din alte state membre, atunci când este evident că nu e așa. Însă aceste noi norme nu vor proteja consumatorii de comercianții necinstiți și de escrocherii online decât dacă sunt implementate în mod strict. Încurajez cu fermitate toate statele membre să se asigure că noile norme sunt puse în aplicare fără întârziere”, a declarat Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei pentru valori și transparență.

      Noile norme vor asigura, printre altele, o mai mare transparență a piețelor online: va deveni mai clar dacă produsele sunt vândute de un comerciant sau de o persoană fizică, iar recenziile false vor fi interzise.

Site-urile de comparare a prețurilor vor trebui să informeze consumatorii cu privire la criteriile de clasificare

  În plus, vânzătorii nu vor putea să promoveze în mod fals reduceri de preț, iar site-urile de comparare a prețurilor vor trebui să informeze consumatorii cu privire la criteriile de clasificare.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de iarana
Dawid Kubacki castiga Turneul celor 4 Trambuline PDF Imprimare Email
Luni, 06 Ianuarie 2020 23:25

 

In aceasta seara, saritorul polonez Dawid Kubacki a reusit sa castige la Bischofshofen in Austria, Turneul celor 4 Trambuline, prestigiosul concurs de la cumpana dintre ani. El a reusit sa incheie in toate cele 4 etape, pe podium, fiind cel mai constant saritor.

La Bischofshofen, a castigat polonezul in fata lui Marius Lindvik si Karl Geiger, cei doi fiind si pe podiumul Turneului in ordine inversa.

Astfel, polonezul devine noul lider al echipei, in acest sezon in fata mai consacratului Kamil Stoch, fost dublu castigator al Turneului.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 784

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home