Total Media News

Politic
Mergeti la VOT ...indiferent cu cine votati PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 16:32

 

                                 MERGETI  si  VOTATI     pe  cine  doriti   dvs.  !!

         

         Prezentare

CARACTERISTICILE SISTEMULUI ELECTORAL ROMÂNESC

           În contextul general al clasificării sistemelor electorale, evidenţiem următoarele componente principale şi trăsături caracteristice sistemului electoral românesc, astfel:

         Categoria sistemului:

         Majoritar – pentru alegerea Preşedintelui României şi a primarilor;

         Reprezentare Proporţională – pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, a consiliilor locale şi judeţene.

          Particularităţile modului de scrutin:

La alegerea Preşedintelui României, Primarului General al Capitalei şi a primarilor:

- Scrutinuninominal cu un tur , respectiv scrutinul uninominal cu două tururi, în situaţia în care nici un candidat nu este declarat ales în primul tur şi, cu titlu de excepţie cu trei tururi, în caz de balotaj, înregistrat în turul doi.

La alegerile parlamentare şi la alegerile pentru consiliile locale:

- După tipul de listă utilizat: scrutin de listă blocată

- După modul de valorificarea resturilor: scrutin de reprezentare proporţională integrală , în care resturile rămase la nivelul circumscripţiilor se transferă şi se revalorifică la nivel naţional, de către Biroul Electoral Central şi scrutin de reprezentare proporţională apropiată, în care resturile rămase se revalorifică în cadrul aceloraşi circumscripţii, la latitudinea birourilor electorale de circumscripţie, fără a fi transferate în plan naţional.

Ambele tipuri de scrutin fiind scrutine de listă blocată, au la bază următoarele categorii de liste:

- listele de candidaţi propuşi de către alianţele politice;

- listele de candidaţi propuşi de către alianţele electorale;

- listele de candidaţi propuşi de către partidele politice;

- listele de candidaţi propuşi de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament , precum şi – în anumite condiţii, prevăzute de lege – şi de alte organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, fără reprezentare parlamentară, dar care au reprezentare în Consiliul Minorităţilor Naţionale.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Comisia Europeană trece paradisurile fiscale pe lista neagra PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 16:23

          Planul propus joi de Comisia Europeană conţine un set cuprinzător de măsuri fiscale menite să ajute statele membre să-şi protejeze bazele de impozitare şi să recupereze sumele uriaşe care li se cuvin sub formă de taxe.

 

        Aproximativ o mie de miliarde de euro se pierd anual în UE prin evaziune şi fraudă fiscală. O asemenea sumă este o pierdere scandaloasă de venituri extrem de necesare în aceste vremuri de criză!

        Statele membre trebuie să înăsprească măsurile naţionale de combatere a evaziunii fiscale, dar simpla aplicare de soluţii unilaterale nu va da rezultate. Într-o piaţă unică, într-o economie globalizată, neconcordanţele şi lacunele din legislaţiile naţionale sunt exploatate de cei care caută să se sustragă de la plata impozitelor.

 

Citeşte mai mult...
 
Entertainment
Proiectiile British Documentary la Iasi PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Decembrie 2012 11:49

          "British Documentary" urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie.

 

                                                        

                      

         British Council va invita la cea de a treia editie a seriei de filme documentare, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.

Patru dintre regizorii inclusi in actuala selectie sunt castigatori ai premiului BAFTA, doi dintre acestia fiind si laureati ai premiului Emmy. Ca si la editiile anterioare, filmele ce vor fi prezentate au fost nominalizate sau castigatoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, in 2011.

Citeşte mai mult...
 
Copii-adolescenti
Portie dubla de distractie la Clubul de Conversatie PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Decembrie 2012 11:46

Modulul de iarna al Clubului de Conversatie

Clubul de Conversatie este locul unde poti vorbi despre subiectele care te intereseaza intr-o atmosfera placuta si relaxanta. Ce alt mod mai bun de a afla mai multe despre probleme sociale si culturale sau de a dobandi competente care o sa te ajute sa te dezvoltai in viata personala si profesionala decat o intalnire sambata dupa-masa cu oameni care sunt pasionati de aceleasi lucruri? Toate acestea in timp ce iti vei imbunatati considerabil nivelul de limba engleza. Inscrie-te si hai sa vorbim!

 

                                          

Inscrierile pentru modulul de iarna al Clubului de Conversatie au loc in perioada 10 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013*, dupa cum urmeaza:
Citeşte mai mult...
 
IT
HP EliteBook Revolve – Touchscreen pentru profesionisti PDF Imprimare Email
Joi, 06 Decembrie 2012 16:38

             Intiulat EliteBook Revolve, noul laptop de la HP pentru profesionisti profita de o configuratie performanta si un sistem de operare optimizat pentru touchscreen.

                                                             HP Elitebook Revolve

    Nu e nici primul si nici ultimul sistem construit in jurul unui sistem de operare in care Microsoft si-a pus speranta. In acest caz este vorba de HP EliteBook Revolve, cel mai recent exponent al acestui trend de aparate cu Windows 8 si  touchcreen intergrat.

Citeşte mai mult...
 
Monden
Feast Truffles PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Decembrie 2012 09:05
               In plin sezon al trufelor, Carol Parc Hotel prin Restaurantul sau, Poem, a decis sa aduca un omagiu acestor nestemate ale pamantului si sa ii bucure pe iubitorii gusturilor fine organizand o cina speciala, in data de 6 Decembrie, cu participarea priceputului si faimosului Chef, David Contant !
                                              

      Meniul ales, cu preparate a caror finete va fi data de trufele albe si negre, reuneste delicii culinare precum Macaron de Foie Gras romanesc marinat in Champagne cu trufe dinTransilvania, Linguine proaspete cu felii
de trufe albe romanesti reteta Badrutt’s Palace St Moritz, File de vită din Tara Romaneasca, sos cu trufe translilvaniene aromat cu trabuc a la Montecristo N4, legume de sezon si nu numai.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 811 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home