Total Media News

Sanatate
Leac pentru Alzheimer PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Ianuarie 2013 16:15

           Oamenii de știință spanioli din cadrul Centrului de Cercetare Biomedicală EuroEspes, coordonați de medicul Ramon Cacabelos, au anunțat descoperirea primului vaccin preventiv și terapeutic împotriva bolii Alzheimer.

 

            Astfel, acest tratament ar putea fi benefic atât celor care riscă să dezvolte Alzheimer, cât și celor care prezintă deja simptomele bolii. Tratatamentul a primit licență de fabricare în Statele Unite, iar cercetătorii sunt în negocieri cu mai multe companii de medicamente care doresc să producă vaccinul. Au ales SUA pentru că procesul de brevetare din Europa ar fi mult mai lent.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Cursul BNR a ajuns la un nou minim al ultimelor 12 luni PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Ianuarie 2013 10:04

        Moneda nationala a continuat joi sa se aprecieze in fata euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntand un curs de referinta de 4,3351 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani fata de ziua anterioara, reprezentand un nou minim al ultimelor 12 luni.

                    

     Un curs inferior a fost publicat de banca centrala la 30 ianuarie 2012, cand a fost de 4,3340 lei/euro. Miercuri, cursul oficial a fost de 4,3364 lei/euro. Leul s-a apreciat si in fata de dolarul american, iar a afisat un curs de referinta de 3,2431 lei/dolar, cu 1,65 bani mai mic fata de ziua anterioara.

  

Citeşte mai mult...
 
Film
Tortilla de scurtmetraje la Instituto Cervantes PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Ianuarie 2013 09:16

                              TORTILLA   DE    SCURTMETRAJE
   Sala de proiecții a Instituto Cervantes București, Bd. Regina Elisabeta 38
SÂMBĂTĂ, 19 IANUARIE 2013, ORA 19:00

                                       

          Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu KINOFEST, organizează în primul trimestru al anului 2013, trei sesiuni de proiecţii de scurtmetraje spaniole.

Sesiunile de proiecţie vor avea loc in Sala de Proiecţii a Instituto Cervantes, o dată pe lună, după următorul program:

Citeşte mai mult...
 
Sport
Comitetul Olimpic International si Consiliul Executiv , se vor intilni ptr.editiile viitoare PDF Imprimare Email
Joi, 17 Ianuarie 2013 23:19

                   Comitetul Olimpic Internațional (IOC) Consiliul Executiv (EB), se vor întâlni la Lausanne, la Lausanne Palace Hotel pe 12 și 13 februarie 2013.

                                

               EB este programat să primească rapoarte de la diverse comisii IOC, inclusiv Comisia programul olimpic, și actualizări cu privire la activitățile administrației CIO și pregătirile pentru edițiile viitoare ale Jocurilor Olimpice și Jocurile Olimpice pentru tineret.EB va revizui, de asemenea, cele cinci orașe candidate pentru 2018 Jocurile Olimpice de Tineret (Yog) - Buenos Aires (ARG), Glasgow (MB), Guadalajara (MEX), Medellin (COL) și Rotterdam (NED) * - și să decidă cât de multe va merge până la următoarea etapă a procesului de licitație.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Firmele pot schimba modul de plata al impozitului pe profit PDF Imprimare Email
Joi, 17 Ianuarie 2013 22:57

             Firmele care doresc sa isi schime modul de plata a impozitului pe profit si sa opteze pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata trebuie sa completeze si sa depuna un formular standard la administratia fiscala pana la finalul lunii ianuarie.


             Noul sistem avantajeaza firmele cu profituri in crestere.

             Incepand de la 1 ianuarie 2013, contribuabilii care aplicau regula generala de declarare si plata a impozitului pe profit trimestrial au posibilitatea sa opteze intre doua sisteme:-  sistemul de declarare si plata trimestriala a impozitului pe profit
-  sistemul de declarare si plata anuala a impozitului pe profit, cu plati anticipate  trimestriale.Firmele care opteaza pentru a doua varianta au obligatia de a comunica organului fiscal competent aceasta optiune pana la 31 ianuarie a anului pentru care se solicita aplicarea sistemului.

Citeşte mai mult...
 
International
Constituirea Cataloniei intr-un stat al Europei PDF Imprimare Email
Joi, 17 Ianuarie 2013 16:47

        Formaţiunile politice CiU şi ERC au prezentat declaraţia de suveranitate grupurilor parlamentare care susţin referendumul.

       Textul subliniază că o astfel de consultare va servi pentru "constituirea Cataloniei într-un stat al Europei".


     Convergenţă şi Uniune (CiU) şi Stânga Republicană Catalană (ERC) au trimis grupurilor parlamentare care susţin consultarea pentru autodeterminare (Partidul Socialiştilor, Iniţiativa şi Candidatura Unităţii Populare), propunerea de declarare a suveranităţii pe care o va vota Parlamentul catalan în prima sa sesiune, pe data de 23 ianuarie.

                                                
Citeşte mai mult...
 


Pagina 795 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home