Total Media News

Ultimele sitiri

Politic
Ponta ......un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Iulie 2013 15:56

            Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că vrea să modifice Legea salarizării, incluzând în "anvelopa naţională" cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie, respectiv primării, consilii judeţene, ministere, dar şi "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, şi un salariu maxim".

                                           

      "Am discutat cu cei prezenţi la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intenţionez ca în anvelopa naţională - şapte la sută din PIB negociată cu partenerii noştri internaţionali - să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte - primărie, CJ, minister - să avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei şi un salariu maxim.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Nu exista nicaieri in lumea civilizata o tara care sa acorde atatea drepturi unei minoritati PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iulie 2013 16:00

     În lipsa unei reacţii ferme româneşti, un istoric sârb “îi pune la punct” pe extremiştii maghiari

 

        Pe fondul tensiunilor româno-maghiare din Transilvania cauzate de pretenţiile politicienilor de etnie maghiară la autonomie teritorială, modificarea articolului 1 din Constituţia României care prevede că ţara noastră este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, dar şi în lipsa unei reacţii ferme a autorităţilor din România, un profesor sârb de istorie din Voivodina, aflat în vizită în ţara noastră la sfârşitul anului trecut, a trimis unei publicaţii o reacţie pe marginea subiectului pe care autorităţile publice fac tot posibilul să-l ocolească.

                           

      Profesorul sârb Miodrag Stanojevic explică, cu argumente istorice şi sociologice, motivul pentru care extremiştilor maghiari nu ar trebui să li se permită revendicări revizioniste în România. Acesta descrie relaţia pe care maghiarii şi vlahii au avut-o de-a lungul secolelor, amintind episoade dureroase din istoria ungurimii, cum ar fi tendinţa de a-şi jefui vecinii şi faptul că personalităţile istorice proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri.

Citeşte mai mult...
 
Companii
Vrei sa devii PFA? Afla care sunt pasii de urmat si ce taxe trebuie sa platesti la stat PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iulie 2013 15:38

       Infiintarea unei persoane fizice autorizate (PFA) reprezinta o procedura relativ simpla si presupune costuri reduse.

      Astfel, conform legislatiei in vigoare, pot deveni PFA toti cetatenii care au implinit 18 ani, nu au savarsit infractiuni economice si au pregatire profesionala in domeniul in care vor sa fie autorizati. 

 

                                                                 **  model

      Potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, PFA este persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. Pot deveni persoane fizice autorizate orice cetateni romani sau ai unor state membre UE, care au implinit 18 ani, nu au savarsit infractiuni economice si au pregatire profesionala in domeniul in care vor sa fie autorizati, se mai arata in actul normativ.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
SOCAR a deschis o noua benzinarie in zona de nord-est a tarii PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Iulie 2013 15:20

         Compania SOCAR România a inaugurat astăzi o nouă staţie multifuncţională, în zona Moldovei. Benzinăria a fost deschisă în oraşul Piatra Neamţ, în prezenţa oficialităţilor locale şi a managementului central SOCAR.

                                        

     Staţia de alimentare din Piatra Neamţ este amplasată în zona Gara Veche , are o suprafaţă de 3900 de mp şi reprezintă o investiţie de peste 1 milion de euro. Prin această nouă deschidere, compania deţine în prezent, în zona de nord-est a ţării, o reţea de 15 staţii de alimentare.

     „ SOCAR a investit până în acest moment peste 22 de miloane de euro în reţeaua de retail din nord-estul ţării şi a ajuns la un aparat format din 235 de angajaţi. Deschiderea staţiei de la Piatra Neamţ este rezultatul dinamicii companiei noastre în zona Moldovei şi a implicării SOCAR în economia României prin investiţii masive în economia locală. Vom dezvolta în continuare reţeaua de benzinării din nord-estul ţării, cu puncte de alimentare stabilite la Roman, Focşani, Buzău, Adjud, Bacău. La Piatra Neamţ intenţionăm ca anul acesta să bifăm a doua staţie, sub brandul SOCAR”, a spus Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Kate Middleton and Prince William : Bun venit copilului royal PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iulie 2013 22:30

                                               Este un prinț !

                Astazi, luni, lumea a salutat cel mai nou plus față de familia regală și viitorul moștenitor la tronul Angliei.       

                        

               Oficialii palatului     au  confirmat sosirea Alteței Sale Regale Prințul de Cambridge, născut la Spitalul Sf. Maria la 04:24 BST, și o greutate de 8 kg 6 oz .."Alteța Sa Regală și copilul ei sunt   bine și va rămâne în spital peste noapte," oficialii palat a declarat într-un comunicat de presă oficial.

    Prințul William a fost prezent la nașterea primului său copil. Numele fiului său născut va fi lansat "în timp util."

     Între timp, oficialii se pregătesc pentru a publica știri la curte la Palatul Buckingham această seară, așa cum este de obicei regal."Regina, Ducele de Edinburgh, Prințul de Wales, ducesa de Cornwall, prințul Harry și membrii celor două familii au fost informate si sunt incantati de știri," în funcție de scurtă declarație prin e-mail la membri ai presei, multe din care s-au campat in afara de Sf. Maria Spitalul de zile.Prințul Charles a expus pe moment emoționant în istorie, intr-o declaratie a lansat prin Clarence House.

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Situatia inscrierilor la universitatile din tara. Care sunt facultatile cu cea mai mare concurenta PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iulie 2013 20:15

            Peste 4.500 de candidaţi s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, cea mai mare concurenţă fiind la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, şi la Medicină, cu 5,2 candidaţi pentru unul din cele 432 de locuri.

                    

              ADMITEREA LA FACULTATE 2013: Situaţia înscrierilor la universităţile din ţară. Care sunt facultăţile cu cea mai mare concurenţă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

            SNSPA: Cinci candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă, 12 pe loc, la Facultatea de Management

            Concurenţa la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) pentru anul universitar 2012-2013 este de cinci candidaţi pe loc, la buget, cu un "vârf" înregistrat la Facultatea de Management, unde sunt 12 candidaţi pe loc, informează SNSPA.

            Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), fiind disponibile 600 de locuri alocate de la buget şi aproximativ 400 de locuri cu taxă.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 700 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home