Total Media News

Ultimele sitiri

Cultura
Expozitia British Council, "Imagini din Marea Britanie", la Muzeul National de Arta al Romaniei PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Octombrie 2013 11:32

               Pentru a sarbatori aniversarea a 75 de ani de existenta in Romania, British Council organizeaza expozitia de arta "Imagini din Marea Britanie" la Muzeul National de Arta al Romaniei, incepand cu 3 octombrie 2013 pana pe 19 ianuarie 2014, prezentand 57 de lucrari de arta britanica moderna si contemporana.

                     

     Expozitia include picturi, fotografii, sculpturi si instalatii, aducand publicului roman un plus de cunoastere asupra peisajului britanic - de la cel urban la cel rural si de coasta, de la cel industrial si post-industrial la situri megalitice antice dintr-o perspectiva artistica, dar si istorica.Operele de arta reprezinta diferite tehnici si stiluri, variind de la modernism cu elemente de cubism si suprarealism la viziunile recente ale secolului 21.

Sir Matthew Smith, Spencer Gore, Bill Brandt, David Nash, Wilhelmina Bams-Graham, Graham Sutherland, Raymond Moore, Leon Kossoff, Frank Auerbach, David Hepher si George Shaw sunt doar cateva nume ale artistilor expusi.Toate creatiile fac parte din Colectia British Council, initiata in 1935 si cuprinzand peste 8500 de lucrari artistice ale peste 1650 de artisti, printre care Lucian Freud, Gilbert and George si Anish Kapoor, colectia fiind prezentata in tari din intreaga lume.
Expozitia "Imagini din Marea Britanie" este organizata de British Council in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Ponta: Introducerea impozitului forfetar nu este prevazuta in acordul FMI, e iniiativa a Guvernului PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Octombrie 2013 09:49

              Introducerea impozitului forfetar nu este prevăzută în acordul convenit cu Fondul Monetar Internaţional, ci este o iniţiativă a Guvernului, aflată în prezent în Parlament spre adoptare, a declarat premierul Victor Ponta.

                                                          

    "Forfetarul nu e prevăzut în acordul cu FMI, este iniţiativă a Guvernului preluată, şi din punctul meu de vedere bine gestionată, de ministrul Grapini, care a discutat de şase luni cu IMM-urile şi a venit cu proiectul de lege. Dacă Parlamentul îl va adopta, va însemna că pentru anumite tipuri de servicii - hotel, restaurant, frizerie- nu mai îţi iau niciun fel de impozit pe profit, toate celelalte, ai o taxă pe care o plăteşti anual şi nu mai vin să te întreb nimic altceva, cât ai făcut profit. Deci, asta nu e în acordul cu FMI", a spus Ponta la Antena 3.

Citeşte mai mult...
 
Gimnastica
CM de gimnastica: Huidan Huang, campioana mondiala la paralele PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Octombrie 2013 08:45

       Gimnasta Huidan Huang a cucerit, sâmbătă, titlul mondial la paralele, iar Mc Kayla Maroney pe cel de la sărituri, în timp ce la masculin, Kenzo Shirai a cucerit aurul la sol, Kohei Kameyama pe cel de la cal cu mânere, iar Arthur Nabarette Zanetti s-a impus la inele, la CM de la Antwerp.

                          

    În finala de la paralele, chinezoaica Huidan Huang a cucerit medalia de aur, fiind notată cu 15.400, pe podium urcând şi Kyla Ross (SUA, 15.266) şi rusoaica Aliya Mustafina (15.033).

    La sărituri, titlul mondial a revenit gimnastei americane Mc Kayla Maroney (15.966), medalia de argint compatrioatei sale Simone Biles (15.933), iar cea de bronz gimnastei Un Jong Hong (Coreea de Nord, 15.566).

Citeşte mai mult...
 
Esential
BBC publică o serie de fotografii realizate de un român în perioada lui Ceauşescu PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Octombrie 2013 08:05

               Fotograful şi arhitectul Andrei Pandele a surprins, începând din 1970, în fotografiile sale o perioadă de mari schimbări traversate de România sub conducerea dictatorului Nicolae Ceauşescu, imaginile reprezentând şi astăzi o amintire dureroasă pentru multe persoane.

                                   

    Pe de altă parte, născut în anul în care a avut loc Revoluţia, în 1989, Paul este unul dintre cei care reprezintă noua generaţie de români - cunoaşte mai multe limbi străine, este foarte bine educat şi este o persoană plină de ambiţie, scriu jurnaliştii de la bbc.co.uk.

     Este foarte mândru de Casa Poporului, în vremurile trecute acesta fiind palatul lui Ceauşescu. La urma urmei, Casa Poporului este acum locul în care se regăseşte democraţia, iar ca marime este întrecută doar de clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii.

Citeşte mai mult...
 
Sport
FIFA ia serios in calcul posibilitatea mutarii turneului din 2022 in iarna PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Octombrie 2013 14:27

         Povestea dramatică a SCLAVILOR care muncesc în Qatar pentru CM de Fotbal din 2022

                    

      Desemnarea Qatarului drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 (CM) a născut multiple controverse în 2010, atunci când FIFA a făcut anunțul. O țară fără tradiție fotbalistică, fără infrastructura necesară și cu o climă aspră a fost preferată în detrimentul altor candidați, precum Japonia sau Statele Unite. Președintele FIFA, Sepp Blater, a afirmat de mai multe ori că infrastructura din Qatar nu poate fi adusă în discuție, la fel cum nici temperaturile de peste 40 de grade nu vor fi o problemă.

    ”Țările arabe merită o Cupă Mondială. Au organizat alte evenimente sportive importante, astfel că se vor putea descurca și în 2022” spunea Blatter pentru Al Jazeera, în urmă cu doi ani. Mai mult chiar, oficialul a recunoscut că au fost influențe politice în luarea acestei decizii.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
National Bank of Greece se va retrage de pe pietele din sud-estul Europei, inclusiv din Romania PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Octombrie 2013 12:58

            Grupul National Bank of Greece (NBG) se va retrage de pe pieţele din sud-estul Europei, inclusiv România, unde deţine Banca Românească, în cadrul unui acord al creditorului elen cu Comisia Europeană, potrivit Kathimerini.

                                           

   NBG a ajuns la un acord cu autorităţile pentru concurenţă din cadrul Comisiei Europene conform căruia grupul va păstra participaţia majoritară la subsidiara turcă Finansbank, dar va renunţa la majoritatea operaţiunilor din Europa de Sud-Est, scrie Kathimerini, citat de  mediafax.ro. 

   Astfel, NBG se va retrage din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Albania, notează publicaţia elenă.

   National Bank of Greece va păstra 60% din acţiunile băncii Finansbank din Turcia, restul de 40% urmând să fie vândute către investitori în două etape, până la finele anului 2017.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 656 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home