Total Media News

Ultimele sitiri

International
Convorbire telefonica intre Joe Biden si Traian Basescu despre Deveselu, UE, Siria, investitii si .. PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 23:15

    Preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, au avut o conversaţie telefonică, la cererea oficialului american, subiectele vizând relaţiile bilaterale, baza de la Deveselu, criza din Siria, UE, prespectivele economice ale României şi investiţiile americane în ţara noastră.


    Preşedintele Băsescu şi vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, au avut în cursul serii de joi o convorbire telefonică, desfăşurată la cererea oficialului american, informează Preşedinţia, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

   "Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan. Totodată, domnia sa a salutat, de asemenea, în numele Statelor Unite ale Americii, începerea lucrărilor la situl pentru amplasarea sistemului antirachetă de la Baza din Deveselu, o componentă a securităţii şi a structurii de apărare a NATO", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis MEDIAFAX.

Citeşte mai mult...
 
International
Schulz cere SUSPENDAREA negocierilor UE-SUA privind acordul de liber-schimb din cauza spionajului PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 19:56

      Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cere, cu ocazia summitului Consiliului European, suspendarea negocierilor între UE şi SUA pentru acordul de liber-schimb, în contextul acuzaţiilor privind spionajul practicat de serviciile secrete americane.

                      

                                         Martin Schulz (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

               "Cred că trebuie să suspendăm acum negocierile" pe tema acordului de liber-schimb, a declarat, conform agenţiei ANSA, Martin Schulz la începerea reuniunii Consiliului European.

              "Există anumite standarde şi criterii care trebuie respectate, altfel nu are sens să mai discutăm unii cu alţii", a adăugat Schultz.

             Summitul Consiliului European a început joi, la Bruxelles, fiind dominat de scandalul declanşat de amploarea activităţilor de spionaj ale serviciilor secrete americane.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Nu este exclus ca multe dintre mall-uri sa dea faliment PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 10:44

   A fost o vreme cand mall-urile erau mai aglomerate decat Gara de Nord.

                     

     Romanii cheltuiau in nestire din bani imprumutati cu mana larga de bancheri, iar retailerii inregistrau profituri record de la o luna la alta. "Epoca de Aur" a consumului s-a dus. Mall-urile au devenit adevarate "muzee", iar intre dezvoltatori si retaileri se duce un razboi crunt, in care fiecare incearca sa se salveze.

 

    Deschiderea noului mall Promenada a starnit entuziasm in primele zile, insa daca mergi acum acolo, vei descoperi aceeasi atmosfera trista, de muzeu, putini fiind vizitatorii care mai vin in alta zi decat in weekend. Nici n-ar prea avea de ce, pentru ca mall-ului ii lipseste, printre altele, unul dintre ingridientele cheie in domeniu – un cinematograf.Promenada pare sa devina "mall-ul corporatistilor", locul unde cei care lucreaza in cladirile de birouri din jur vin sa manance la pranz. In rest, in timpul saptamanii bate vantul, la fel cum se intampla si in alte centre comerciale din Capitala, precum Plaza Romania, Mall Romania (Vitan), Baneasa Shopping Center sau Afi Cotroceni.Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Principala cauza este ca romanii nu mai au banii de altadata.

Citeşte mai mult...
 
International
Corlatean: Parlamentul nu va vota acordul Canadei cu UE daca nu sunt eliminate vizele impuse romanil PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 09:17

      Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut şi efectuează demersuri pentru eliminarea vizelor impuse cetăţenilor români de către Canada, iar dacă aceasta nu se va întâmpla, atunci nu crede că Parlamentul va ratifica acordul de liber-schimb dintre UE şi această ţară.


     "Confirm că am făcut şi facem demersuri pe relaţia cu Guvernul canadian pentru eliminarea vizelor pentru cetăţenii români, în contextul în care Parlamentul European a adoptat un raport extrem de important care stabileşte foarte clar principiul reciprocităţii. Altfel spus, aşa cum cetăţenii canadieni au drept de liberă circulaţie în Uniunea Europeană, şi în România este firesc să aşteptăm şi noi o măsură similară", a declarat Corlăţean pentru MEDIAFAX, la Washington, unde îl însoţeşte pe premierul Victor Ponta.

       Ministrul a adăugat că este convins că, în cazul în care România nu va beneficia de un tratament egal Cehiei, Parlamentul României nu va ratifica acordul dintre UE şi Canada.

Acordul trebuie ratificat de către toate statele membre ale Uniunii Europene pentru a putea fi aplicat.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Cresterea cotei unice, necesara pentru majorarea salariilor si pensiilor fara un deficit mai mare PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 08:59

           Creşterea cotei unice ar fi necesară dacă FMI şi CE nu acceptă pentru 2014 un deficit bugetar mai mare din cofinanţarea fondurilor UE, pentru a permite majorarea salariilor şi a pensiilor, mai ales după o încasare la nouă luni cu mult sub programul de la începutul anului, afirmă surse oficiale.

                                                                

       Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că după primele nouă luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la începutul anului, din cauza unor performanţe sub aşteptări la nivelul sistemului bancar, provenite şi din modificări ale legislaţiei fiscale, o colectare mai slabă, explicată inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, şi nerealizarea profitului estimat la BNR.

      Cu toate acestea, autorităţile au un program de bază pentru anul viitor care nu prespune majorări de taxe, dacă va fi acceptată de Comisia Europeană o rectificare bugetară pe ultimul trimestru ce încorporează o creştere economică de 2,2% pe acest an şi de aplicarea clauzei de investiţii pentru 2014. Comisia Europeană discută în prezent introducerea unei reguli care să permită depăşirea ţintelor de deficit bugetar cu sumele alocate investiţiilor de cofinanţare a programelor susţinute din fonduri UE pentru statele aflate în condiţii dificile şi fără a periclita nivelul de deficit de 3% din PIB.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a explicat că în acest an creşterea economică se bazează în principal pe exporturi, ceea ce se reflectă negativ în bugetul de stat, pentru că presupune rambursări de TVA.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Un nou sediu la Bacau al Importatorului MAN, MHS Truck & Bus PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Octombrie 2013 16:11

                                              Acum al 8-lea service

     Un nou sediu la Bacău al Importatorului MAN, MHS Truck & Bus

                                    

      MHS Truck & Bus a inaugurat vineri, 18 octombrie, al 8-lea sediu din rețeaua de dealeri MAN, extinzându-și astfel aria de acoperire pentru serviciile oferite în zona Moldovei. Noul sediu este amplasat pe DN2, în sudul orașului Bacău.

      „Suntem fericiți că putem oferi serviciile noastre, clienților MAN din această zonă importantă a României. Astfel, putem spune, că suntem prezenți acolo unde proprietarii de camioane au nevoie de noi.”, a declarat dl. Jorge Leuschner, CEO MHS Truck & Bus.

      Pe lângă noul sediu inaugurat la Bacău, MHS Grup deține în România șapte sedii: în București (Militari), Otopeni, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara și Constanța.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 646 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home