Total Media News

International
Grupul MOL achiziționează o participație de 9,57% din câmpul petrolifer ACG din Azerbaidjan și 8,9% PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Decembrie 2019 09:19
  • Imagini pentru logo  mol  romania
  • ACG este cel mai mare atu strategic petrolifer din Azerbaidjan, în timp ce conducta BTC este o cale de export crucială pentru petrolul azer; în urma tranzacției, MOL va fi cel de-al treilea partener ca mărime din acționariatul ACG
  • Tranzacția va contribui la creșterea EBITDA, a fluxului de numerar și a câștigului per acțiune și va adăuga aproximativ 20.000 baril pe zi la producția netă a grupului
  • Acordul contribuie la transformarea segmentului upstream al MOL într-o afacere internațională
  • De asemenea, inițiativa se înscrie în strategia MOL 2030 care vizează menținerea și consolidarea modelului de afaceri integrat

   MOL a semnat un acord cu Chevron Global Ventures Ltd și Chevron BTC Pipeline Ltd pentru a achiziționa interesele de explorare și producție și intermediare în Azerbaidjan, inclusiv o participație de 9,57% în câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) și o participație efectivă de 8,9% la conducta Baku-Tbilisi-Ceyhan („BTC”), care transportă petrolul brut în portul mediteranean Ceyhan, pentru o sumă totală de 1,57 miliarde USD (sub rezerva ajustărilor). În urma acestei tranzacții, MOL va deveni al treilea cel mai mare partener din cadrul ACG.

 

Citeşte mai mult...
 
Auto
Piața auto din România în 2019 – al șaselea an de creștere PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Decembrie 2019 08:44
               

                

     Pentru a doua oară în acest an, în luna noiembrie, consemnăm în România o scădere a pieței  totale (după cea din luna martie), de 1,2% comparativ cu luna similară a anului anterior.
    Astfel, după   11 luni din 2019, creșterea generală a pieței auto este de doar 8,2% comparativ cu aceeași perioadă   din 2018 (față de +9,3 cât era la 10 luni). In acest context, este de reținut faptul că, spre deosebire de  multe alte State Membre UE, România înregistrează o creștere consistentă a pieței în ultimele 12 luni  (scăderile din martie și noiembrie fiind, probabil, un efect al evoluției programului “Rabla”- 
Citeşte mai mult...
 
Financiar
Cea mai buna si cea mai sigura AFACERE in 2019 PDF Imprimare Email
Duminică, 15 Decembrie 2019 20:10

   Cea  mai  buna  AFACERE  in  2019  este  dupa  parerea  noastra  plasarea  banilor  in   TITLURI DE STAT DECEMBRIE 2019

                                                     bani

  Ministerul Finantelor Publice continua Programul TEZAUR cu a zecea emisiune in perioada 02 - 20 decembrie 2019, cu maturitati de 1, 2, 3 si 5 ani.
         Titlurile de stat destinate populației se vand prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale ”Poșta Română” S.A.

     Termenii emisiunii:
           - rata dobanzii :

            1 an - 3,5%,

            2 ani - 4%,

            3 ani - 4,5%

            5 ani - 5%

- fara plafon individual de subscriere;

- dobanzi neimpozabile

- sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Subscrierile prin CNPR vor fi realizate:

- urban 02-19 decembrie 2019

- rural 02-18 decembrie 2019

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.


Citeşte mai mult...
 
Timp liber
Conferința de Crăciun de la Antipa, PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Decembrie 2019 14:49


               

                

     Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la cea de-a treia ediție a Conferinței de Crăciun de la Antipa, intitulată „La Curtea Regilor României. Mese și meniuri regale… de sărbători” susținută de Dr. Ștefania Dinu, istoric, director științific al Muzeului Național Cotroceni. Evenimentul va avea loc vineri, 20 decembrie de la ora 18:00, în Șos. Kiseleff nr. 1 și va fi urmat de o sesiune de autografe oferită de autoarea volumului „Mese și meniuri regale – eleganță, fast și bun gust”, apărut la editura Corint.

    Cu siguranță mulți dintre noi s-au întrebat cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României, în ce consta protocolul și ceremonialul gastronomic utilizat precum și cum se derula viața în acele vremuri. Dr. Ștefania Dinu ne va purta într-o călătorie fascinantă în timp și ne va dezvălui o panoramă a ceea ce putem denumi generic „viața cotidiană la Curtea Regală a României”.

 

Citeşte mai mult...
 
IT
Nokia wins Deutsche Bahn tender to deliver and test the world’s first 5G-based network for automated PDF Imprimare Email
Joi, 12 Decembrie 2019 11:38

        Imagini pentru nokia logo

     Nokia has won a tender to test and deliver the world’s first standalone (SA) 5G system for automated rail operation in Hamburg, Germany. The project is part of Deutsche Bahn’s highly automated S-Bahn operation project. The proof-of-concept will test whether 5G technology is mature enough to be used as the connectivity layer for future, digitalized rail operations.

    The project constitutes an early and important step in the development of the Future Railway Mobile Communications System (FRMCS) standard, based on 5G, and sets the stage for the digital transformation of railway operations.

 

Citeşte mai mult...
 
Auto
Evolutia la 11 luni (2019) a achizitiilor de automobile in RO si UE15 PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Decembrie 2019 17:36
  

                 

   ROMANIA : Conform datelor comunicate de catre DRPCIV (Directia de Regim Permise de  Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), in luna Noiembrie a.c. au fost inmatriculate 13.091  autoturisme noi, cu 57,7% mai multe decat in luna similara a anului trecut cand, conjunctura legata  de obligativitatea punerii pe piata dupa data de 1 sept. a unor autoturisme omologate conform unui  standard mai strict de masurare a emisiilor de CO2 (WLTP) a condus la scaderea pietei de  autoturisme in perioada septembrie-noiembrie 2018.
   Situatia s-a repetat si la 1 septembrie 2019,  dar, evolutia ulterioara din 2019 - crestere puternica (+67,2%) in ultimele 3 luni, comparativ cu  aceeasi perioada din 2018 -, a avut drept rezultat dupa 11 luni din acest an, o crestere generala a
inmatricularilor de autoturisme de 21,5%, volumul total fiind de 147.789 unitati   (comparativ cu    121.634 unitati in 2018).
Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 777

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home