Rapid invinge FCSB, intr-un meci fara miza! Imprimare
Duminică, 19 Mai 2024 23:38

     

          Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text care spune „CHIRICHES 21 SUPERS SU”

  Rapid Bucureşti a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 2-0, gruparea campioană a României, FCSB, în ultimul meci al Superligii din acest sezon.

    Funsho Bamgboye a deschis scorul în Giuleşti, în minutul 11, nigerianul relând în plasă mingea respinsă în faţă de Andrei Vlad la şutul lui Krasniqi. După gol autorul golului a fost înlocuit, el acuzând o accidentare. Portarul gazdelor, Ungureanu a respins excelent la lovitura de cap a lui Miculescu, din minutul 38, însă cei care au înscris au fost tot giuleştenii, în minutul 42, prin Petrila. Ungureanu a mai avut o intervenţie la şutul lui Alhassan, din minutul 45+1, şi gazdele au intrat cu avantaj de două goluri la pauză. Arbitrul Szabolcs Kovacs  a acordat penalti pentru FCSB în minutul 50, la un contact între Oaidă şi Alexandru Băluţă, dar după analiza VAR arbitrul a anulat decizia iniţialkă, pentru un ofsaid la Antwi. Oaspeţii au avut o indirectă din careu, în minutul 55, însă Miculescu nu a putut înscrie. S-a încheiat 2-0 pentru Rapid, care termină pe ultimul loc din play-off, al şaselea, cu 32 de puncte.

RAPID: B. Ungureanu - Onea, Săpunaru (I. Cristea 46), P. Iacob, Borza - Oaidă, Kait (Emmers 46), Hasani (Papeau 64) – E. Krasniqi, A. Rrahmani (Burmaz 73), Funsho Bamgboye (Petrila 14). ANTRENOR: Bogdan Lobonţ

 

  FCSB: A. Vlad – V. Creţu, Haruţ, Chiricheş, Panţîru (Luis Phelipe 64) – Baba Alhassan (Pandele 69), Lixandru, Al. Băluţă (M. Toma 78) – Antwi (Pădurariu 78), Miculescu, D. Popa (Radaslavescu 46). ANTRENOR: Elias Charalambous

Cartonaşe galbene: Hasani 29, Onea 50 / Antwi 25, Pădurariu 90+5

Arbitri: Szabolcs Kovacs - Ciprian Danşa, Doru Lucaciu - Iulian Călin

Arbitri VAR: Horia Mladinovici - Vasile Marinescu

Observator: Marian Salomir

 

Conform finantatorului principal Dan Sucu, Rapidul urmeaza sa il prezinte pe Neil Lennon in mod oficial luni, intr-o conferinta de presa, in timp ce ros-albastrii se vor pregati dupa vacanta si EURO2024, de preliminariile UEFA Champions League.